Med det här nyttiga tillbehöret gör du helgens mat “halloweenig”. Supergott tex till kött, som vilt eller lamm, men går bra att äta som en egen rätt. Receptet innehåller pumpa, läs mer om hur pumpa (en del sorter iaf) faktiskt är low carb och nyttig här https://4health.se/matinspiration-pumpa
Du behöver:
- 1-2 pumpor (beroende på storlek och önskemål)
- 1-2 st gullök
- 3 klyftor vitlök
- Örter, helst färska, tex 1 kruka timjan, men även tex rosmarin blir väldigt gott
- 125-200 g fetost (chevre). Mängd beroende på hur mycket pumpa du använder
- 1 dl pumpakärnor (pumpafrön)
- olivolja
- smör
- salt och peppar
Ta bort skal och kärnor på pumpan och skär den i stora bitar
Skär lök i stora bitar
Lägg lök och pumpa i ugnsform, salta och peppra
Strö örterna över (spara lite till garnering)
Hyvla tunna skivor smör med osthyvel som du fördelar ovanpå
Tillaga i ugn vid 225 grader i ca 20-25 minuter (pumpan ska mjukna)
Rosta pumpakärnorna i torr varm panna – de är klara när de fått fin färg, de brukar börja “hoppa” och “knäppa” i pannan 🙂
Ta ut pumpan ur ugnen och fördela getosten ovanpå, gratinera i varm ugn 5-10 minuter tills getosten får fin färg
Toppa med färska örter, de rostade pumpakärnorna och ringla över olivolja
Lämna ett svar