Vad serverar man istället för snittar och annan plockmat om man undviker mjöl/ äter low carb? Ett hett tips är att skaffa många små glas i vilka man kan servera små fina plockrätter. Ett exempel nedan:
Det här är en god, bra förrätt eller ett lite finare snack som passar på våren (om den nu vill dyka upp någon gång 😉 ). Det kan också vara ett alternativ till snittar (om du har skaffat glas till alla dina gäster) som serveras med lite vin.
Ingredienser (4 portioner):
- 4 fina små glas att servera i
- 1 dl cashewnötter
- 2 ägg
- 100g färskost (tex philadelphia)
- 50-100g camembert (det går också att göra denna rätt med en god grön- eller blåmögelost, men det sätter mer prägel en en mild vitmögelost så det kan vara en idé att i så fall hoppa över vissa övriga smaksättare i receptet)
- färska valfria örter
- 1 tsk dijonsenap (hoppa över om du använder mögelost)
- salt och peppar
- 2 sellerikvistar och/eller 1/2 gurka
Koka äggen. Skala och hacka dem.
Hacka örterna.
Blanda färskost, camembert, örter, dijonsenap, lite salt och peppar.
Skär grönsakerna i stavar.
Hacka nötterna i relativt stora bitar och fördela dem i glasen (dvs. i botten av glasen)
Fördela ostkrämen ovanpå nötterna. Strö hackat ägg på toppen.
Stick ner stavar av selleri och gurka som dekoration
Lämna ett svar