Har testat mig fram med lite olika recept på glutenfri, lågkolhydrat-ostkaka. Det som jag tycker fungerar bäst (kriterierna är enklast och godast) är:
- 4 Ägg
- 200-300g Keso
- 100 g Mascarpone eller färskost (t.ex. philadelphia)
- 1 dl Grädde
- 1 dl Mandel
- 3 Bittermandlar
- En nypa salt
- En nypa vaniljpulver (äkta, dvs ej vaniljsocker)
Häll mandlar och bittermandlar i en bra mixer och mixa fint. (Du kan också använda rivjärn till bittermandlarna). Jag brukar även vispa grädden för fluffigare konsistens.
Rör samman allt och häll upp i en smord ugnsform.
Grädda i 20-30 minuter på 200°.
Servera med bär och vispad grädde. Du kan även strö mandelflarn på ostkakan. Är du inte så strikt och tål lite sött så kan det även vara gott att ringla lite honung på det hela, särskilt om du serverar det som efterrätt
Lämna ett svar