Ett bra sätt att laga fisk på som är svårt att misslyckas med är fisk i folie. Man kan använda både hel fisk och fiskfilé, och man kan passa på att laga sina grönsaker i samma paket om man vill. Här är en variant:
- ca 5-600 g fiskfilé, tex torsk
- fänkål, ca 2 st
- salt och vitpeppar
- 1 burk ansjovis
- 1 dl hackad dill (går att byta motellet blanda med andra örter, tex persilja eller gräslök)
- en rejäl bit smör
- aluminiumfolie
- ev färsk pepparrot
Strimla fänkål och lägg på en stor bit folie
Lägg fisken ovanpå och salta och peppra
Lägg ansjovisfiléerna på fisken och droppa över lite av spadet
Strö över örter
Hyvla smör med osthyvel och lägg på toppen
Vi ihop foliepaketet och lägg på plåt
Tillaga vid ca 200 grader i ca 20 minuter
Riv ev över pepparrot före servering
Lämna ett svar