Jag hör ofta från klienter att det är så svårt att variera sallader och grönsaker. Att det lätt bli samma tillbehör hela tiden. Det är bra att variera och rotera in olika grönsaker, inte minst för tarmfloran. Så här kommer ett tips på en lite annorlunda sallad. Kanske något att göra som tillbehör till resterna från påskmaten:
- 2 fänkålar (fänkålsstånd heter det nog 🙂 )
- 1 apelsin
- 1 paket (minst ca 100g) mörkgröna blad, tex babyspenat, ruccola eller machesallad
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt och peppar
- eventuellt: mozzarella och valnötter
Skiva fänkålen i tunna skivor. Spara kvistarna/”vipporna” på fänkålen till dekoration
Skala, dela och skär apelsinen i tunna små skivor
Tillsätt de gröna bladen och, om du vill, mozzarella eller annan ost som du tycker passar
Häll på lite vinäger, olivolja, salt och peppar och blanda sen ihop allt
Dekorera med “kvistarna” från fänkålen och om du vill även med valnötter
Ps. har glömt fotografera den, så det är inte samma sallad på bilden 😀
Lämna ett svar