Gjorde en snabbversion av detta bröd: https://4health.se/lowcarb-mjolfritt-tunnbrod på följande vis:
Ingredienser:
- salt
- bakpulver
- linfrön
- linfrömjöl (går nog bra med annat lowcarbmjöl också, såsom mandelmjöl eller dyl. Du kan också själv mala i kaffekvarnen av linfrö. Mitt är köpt i tyskland, där är det vanligt i hälsokostbutik)
- fiberhusk eller pofiber
- ägg
- vatten
Jag blandade ett par dl linfrömjöl (som jag tyckte lagom för att ber ut på en plåt) med ca 1 dl linfrön, lite salt, bakpulver och kanske drygt 1/2 dl pofiber (går bra med fiberhusk i mindre mängd). Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner 1-2 ägg och tillsätt vatten till lagom konsistens. fördela sen på plåt med en spatel/slickepott till ca 0,5 cm tjocklek. Baka vid ca 200 grader i ugn tills det börjar få färg i kanterna (går snabbt, kanske 10 min). Klart. Skär i bitar eller rulla som tunnbröd och ber på smör, ost eller vad du tycker om
Lämna ett svar