Här kommer en härligt somrig efterrätt som också passar som mellanmål
Till 4-8 portioner behöver du:
- 1 liter jordgubbar
- ca 1/2-1 dl färska myntablad
- 1 citron eller citronsaft
- 1 burk kokosgrädde
- några droppar stevia eller motsvarande
Hacka myntbladen grovt
Blanda myntan med saft från en citron och 2 droppar stevia eller motsvarande (tex 1/2 msk honung) i en stor skål. Riv eventuellt ner lite citronskal
Dela jordgubbar i halvor/bitar och vänd ner dem i skålen
Tillsätt en skvätt citronsaft och ett par droppar stevia även till kokosgrädden och vispa sen kokosgrädden med elvisp. Bäst blir detta om allt är kallt, dvs om du först kyler kokosgrädden i kylskåp och förvarar skålen du ska vispa i, i frysen, en stund innan
Servera de marinerade bären med kokosgrädden
Mia says
Hej, undrade vilken sorts kokosgrädde du använde? Santa Maria, tetra eller konserv – innehållande guarmjöl eller annat märke, eko?
Tack för en bra blogg, inspirerande och intressant…
Vänligen Mia
Anna Sparre @ 4health.se says
Använder oftast Kung Markatta eftersom den är ekologisk och tillsatsfri. Dock grynig, men det blir man av med vid vispning
Ingmarie says
Hej
Har du nåt bra alternativ till både mjölkprodukter och kokosprodukter (jag är fodmap känslig o tål,inte kokosmjölk eller kokosgrädde)?
Tack för ditt engagemang o mkt bra blogg
hälsningar Ingmarie