Hittade flera recept av Ulrika Davidsson i en veckotidning. De flesta var alldeles för magra och med en liten dos för mycket sockerarter, men ett recept är helt underbart – sparris med getost och valnötter!
Här kommer det i min egen version:
- ca 200 g sparris
- smör
- salt och peppar
- 75 g chevreost (getost)
- 30 g valnötter
- Valfritt: en liten bit granatäpple. Jag tycker faktiskt att det är godare utan, men det blir väldigt vackert med granatäpple och du får en fin syra som bryter av mot det andra
Skär getosten i bitar
Gröp ur kärnorna ur granatäpplet
Tillaga sparris antingen genom att steka lätt i smör, eller genom att koka försiktigt i lite lättsaltat vatten i 3 minuter. Tillsätt smör, salt och peppar
Valnötterna kan du snabbt torrosta i stekpanna om du vill (alltså lägg kort i het panna utan smör)
Lägg upp sparris på tallrik/fat och toppa med chevre, getost, valnötter och ev granatäpplekärnor
Lämna ett svar