Supersnabbt och enkelt sätt att göra krämig fisk i ugnen. Passa på att slänga in en plåt med tunt skivade grönsaker i ugnen så har du även tillbehöret klart!
Du behöver:
- 600 g vit fisk, tex sej eller torsk
- 2,5 dl vispgrädde (går att byta mot kokosmjölk/kokosgrädde, men med ett helt annat resultat och smak – hoppa i så fall dillen till förmån för andra kryddor)
- salt och vitpeppar
- 1 dl hackad dill
- 1 ask coctailtomater
- 2 msk mandelmjöl eller sesamfrön
Salta och peppra fisken, lägg i smord form
Strö över dill och häll på grädden
Dela tomaterna och toppa med dem
Strö över mandelmjöl/sesamfrön
Tillaga i ugn vid 225 grader i 20-25 minuter
Tiden i ugn är beräknad på sejfilé, krävs ev något längre tid för tjockare fiskbitar
Lämna ett svar