Färsk pepparrot är en perfekt smaksättare, men jag glömmer ofta att köpa det. Jag brukar riva (mycket!) pepparrot och blanda med lite creme fraiche eller turkisk yoghurt till en kall, nästan wasabismakande sås. Gott till allt som inte smakar så mycket i sig själv – torsk, kyckling osv.
Idag ville jag inte lukta vitlök så jag gjorde pepparrotssmör istället för vitlökssmör. Också mycket gott!
Trevlig fredag på er!
(Bilden är på min kompis fåret 🙂 Hon och några andra avelstackor har världens bästa hage. Ni kan skymta deras ocean view i bakgrunden)
Urszula says
Hej, den är inte als bortglömd, kanske här i Sverige, men i Polen tillhör den dagligvara jämställd med senap och ketchup. Där äter man den som tillbehör till kötträtter och dylikt, till skinkan på mackan etc.
Väldigt gott, särskild om man vill göra sig besväret att tillaga den själv. Smakar underbart skarpt och tillsätter man lite sötma blir den oslagbar.
Anna Sparre @ 4health.se says
Hej Urszula, vad roligt med lite tips om hur den används i Polen! Jag syftade nog mest på mig själv när jag skrev att den var bortglömd – eftersom jag glömmer köpa den 🙂
Men jag tror att vi generellt är lite dåliga här i södra Sverige på att utnyttja denna smakrika växt. Trevlig helg!