Hade picknick-lunch med min kompis AK och hon bjöd mig på sitt hemgjorda bröd som såklart är lowcarb, mjöl- och glutenfritt.
Det är ett toppenrecept som är ganska enkelt att göra och utan en massa onödiga mejeriprodukter etc. Här har hon lagt receptet på engelska http://matfysik.wordpress.com/2013/08/09/low-carb-crackers/
För att förenkla bland de engelska termerna så är det alltså följande ingredienser som behövs:
2 ägg
1 dl vatten
6 droppar stevia (jag gör utan stevia), lite vitlökspulver och lite “herbs de provance”, dvs provensalska örter (antar att kryddningen är valfri) och salt
1 tsk bakpulver
3 msk sesamfrön
1 msk pofiber
2 msk mandelmjöl
eventuellt 1 msk hampafrömjöl (tror att detta inte är lika vanligt i svenska butiker)
1 tsk kokosfett
Ovan ingredienser blandas ihop, ugnen värms upp till medelvärme (175 grader?) och en plåt täcks med bakpapper (olja gärna lite extra på bakpappret) Sedan tillsätts följande till blandningen:
2 dl vatten
3 msk linfrön
2 msk fiberhusk
2 msk linfrömjöl (också detta inte så vanligt i sverige, men lätt att göra själv av linfrön i en kaffekvarn eller riktigt bra mixer)
Rör ihop smeten snabbt och bre ut på plåten med slickepott så att det blir tunt. Tillaga ca 15 min i ugnen
Lämna ett svar