35: Värk, fibromyalgi och nyttiga paleorecept – intervju med Birgitta Höglund och Annika Dahlqvist

Intervju med författaren och kocken Birgitta Höglund om värk, fibromyalgi och att äta sig frisk och smal. Förutom Birgittas fantastiska hälsoresa så ska vi ta reda på hennes bästa, godaste, nyttigaste och enklaste mat- och recepttips.

Även Annika Dahlqvist gör ett litet inhopp och berättar om fibromyalgi.

Det här avsnittet är för alla som vill få hälsosamma smaskiga mattips från ett riktigt proffs, men lider du av något eller några av följande symtom så får du helt enkelt inte missa den här intervjun:

 • värk
 • trötthet eller CFS/kronisk trötthet
 • torra slemhinnor
 • känselbortfall
 • migrän
 • ledbesvär
 • svårigheter med minne och koncentration
 • magproblem

Vi tar upp saker som tex hur olika saker i maten påverkar värk och då särskilt fibromyalgi, vad man ska tänka på förutom maten, hur det fungerar i vården mm. Vi pratar också om vad som är viktigast att ta tag i och hur man vet om man har fibromyalgi. Och vet du vad det betyder om det står SVBK i din journal? Vi får uttömmande svar om fybromyalgi från både Birgitta och Annika, så lyssna!!

Dessutom får du riktiga proffstips att ta till i köket, och bra tips på hur man får till ett enkelt mjölfritt bröd som faktiskt blir bra, hur man gör såser utan mejerier mm.

Även sömn, att vakna på natten och sömntips, kommer vi in på.

Dagens avsnitt är en timme långt. Passa på att ta en lång promenad eller att lyssna i bilen!

Ps. Birgitta och jag pratar om en del saker vi tagit upp i tidigare avsnitt. Här kan du lyssna om du vill lära dig mer:

Så här gör du:

Lyssna på din dator

 1. Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: http://4health.se/category/podcast)
 2. Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på.
  Klicka på prenumerera så får du varje avsnitt
  Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din iPhone

 1. Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
 2. Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på
  Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din android:

 1. Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
 2. Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app:
  http://4health.se/category/podcast/feed

Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.

Play
Det här inlägget postades i podcast och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar till 35: Värk, fibromyalgi och nyttiga paleorecept – intervju med Birgitta Höglund och Annika Dahlqvist

 1. Pingback: Månadens populäraste – om Alzheimers, intervju med Annika Dahlqvist, äta lagom mycket, bacon, frukt till barn mm | 4Health.se by Anna Sparre

 2. Pingback: Podcast om fibromyalgi och värk på 4Health | Birgitta Höglunds mat

 3. Pingback: Böcker, filmer och Internet-sidor om LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>