Man äter sig till sina symtom

Ibland får jag frågan om vilka sjukdomstillstånd man kan förbättra med kosten. Men jag skulle vilja uttrycka det lite annorlunda. Väldigt många symtom och/eller sjukdomar har man för att man har en obalans i näringsintaget eller rent av äter fel. Det handlar alltså inte om att mat är en mirakelkur som kan bota sjukdomar, utan om att symtom och sjukdomar ofta har uppkommit pga av kosten. Då är det väldigt lätt att bli frisk genom att vända den dåliga trenden och äta rätt. Därför hjälper kostrådgivning där vi noga går igenom kost och möjliga brister eller obalanser.

Exemeplvis hade jag en klient med psoriasis. När vi såg över kosten och annat upptäckte vi tillsammans ett underskott av Omega3, D-vitamin och även vissa mineraler. Det räckte med ett par månader på rätt kost så var hon mycket bättre.

En diabetiker hade problem med konstiga blodsockerhöjningar trots bra lågkolhydratkost. Det visade sig att han ibland åt oregelbundet. Kroppen blev troligtvis stressad av att under längre perioder vara utan mat och svarade med en blodsockerökning från levern. Fler mål mat (strikt lowcarb) gjorde det bättre.

På motsvarande sätt har vi sett resultat på migrän, övervikt, sömnbesvär, magont, koncentrationssvårigheter, blodtryck, sötsug, eksem mm.

Det här inlägget postades i Kost, Ohälsa & Sjukdomar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Man äter sig till sina symtom

  1. Pingback: Månadens populäraste inlägg – November | 4Health.se by Anna Sparre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>