I sydeuropa kan man inte vänta sig stordåd på frukostfronten. Oftanöjer sig italienare mfl med en kopp kaffe på morgonen. Möjligen med en vaniljbulle eller croissant.
Förr minns jag att det oftast bara serverades marmelad och rostat bröd, men nu för tiden finns oftast ost och skinka, yoghurt och ibland kokt ägg.
Min lösning har varit ett par “smörgåsar” gjorda på en ostskiva i botten. På den brer jag riktigt smör och på det lägger jag “pålägg” i form av skinka och/eller kokt ägg. Får givetvis ätas med kniv och gaffel, men riktigt mättande och gott 🙂
Hemma äter jag sällan charkprodukter som skinka pga mängder med konstiga tillsatser och dessutom ofta tillsatt druvsocker eller saltsockerlösning. Men här får det duga.
Middagar och luncher är utmärkta. Man beställer ofta kött och fisk för sig och tillbehör för sig. Så det blir färsk fisk med grillade grönsaker eller något annat gott och nyttigt.
Lämna ett svar