Fundera över om du vill undvika eller åtminstone minska konsumtionen av vanligt bröd. Här presenteras 3 anledningar – gluten, jäst och den för oss onaturliga mängden och sorten kolhydrater.
Mjöl påverkar blodsockret och insulinet, och gör oss därför feta och sjuka. (Läs mer på faktasidan om LCHF och i tidigare inlägg om kolhydrater).
Vetemjöl innehåller också gluten, vilket är en lektin. Lektiner är växtproteiner som inte är så nyttiga för oss människor i stor mängd. Kort sagt; alla växter innehåller skydd mot att bli uppätna, dvs. gift, särskilt i växternas frön. Säd är frön, vilket innebär att mjöl är malna frön.
Den tredje anledningen till att undvika vanligt bröd är jäst. Jäst kan lätt ge problem med svamp, både i form av candida och på andra sätt.
Imorgon blir det recept på mjölfritt bröd för dig som inte vill vara utan!
Lämna ett svar