Här kommer en riktig favorit i repris som jag först publicerade i januari 2017.
Dessa smaskiga sötpotatis-brownies är både nyttiga och goda. Dessutom fria från både gluten och mejerier – och dessutom ägg för den som behöver undvika det. Något mer kolhydrater än de flesta andra recept jag lägger upp pga sötpotatisen, men helt ok för de flesta om du lyckas hålla dig till en eller ett par bitar 🙂
Missa inte att du även kan göra dem med jordärtskocka https://4health.se/paleobrownies-igen
Du behöver:
- 2,5 dl mosad sötpotatis (du behöver alltså använda tillagad, tex försiktigt kokt, sötpotatis. Själv kör jag både sötpotatis och övriga ingredienser i mixer)
- 1 dl nötsmör, tex mandelsmör (men det går bra med jordnötssmör, cashewsmör etc) .
- 2-3 msk kokosolja
- 1-2 msk honung eller valfri sötning (jag gör nötsmöret själv och tillsätter lite steviablad i det istället)
- 0,75-1 dl kakao
- Ev: kakaonibs
Smält nötsmöret och kokosoljan försiktigt i mikro eller kastrull och rör ner honung
Tillsätt sötpotatis och kakao och blanda ihop. Rör ev ner kakaonibs
Häll i smord form eller på bakplåtspapper
Tillaga knappt 20 minuter vid 175 grader
Låt svalna och skär till kvadrater
Min serverade jag med björnbär och en klick kokosgrädde – mums!
Lämna ett svar