Idag får du följa med mig till Berlin och samtal med Anna-Karin Nyman som är en fena på det där med tarmflora. Hon delar med sig av massor med spännande information om din tarmfloras betydelse och hur den tex kan hjälpa dig att bli av med överkänslighet mot olika livsmedel.
Du får konkreta tips på hur du kan bredda din tarmflora, och dessutom får du lära dig göra egen kefir, vattenkefir och andra spännande probiotika
Du får en halvtimme att lyssna på i bilen, på tåget, eller på promenaden!
Kursen med Dr Michael Ash hittar du här
Så här gör du:
Lyssna på din dator
- Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: https://4health.se/category/podcast)
- Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på. Klicka på prenumerera så får du varje avsnitt
Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din iPhone
- Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
- Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på
Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din android:
- Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
- Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app: https://4health.se/category/podcast/feed
Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
Margareta Fogelberg says
Aj, aj vad det låter frestande att lyssna på goda råd. Men jag är nästan döv så det låter sig inte göra. Mitt andningshål till omvärlden är min computor. Du har listat några taggar och precis som på flera andra ställen med kostråd är det ingen som har tagit upp vad man skall äta eller undvika för att inte trigga den elaka inflammationen som heter uretrit. Varken urolog, gynekolog eller dietist har en susning om hur maten påverkar detta minst sagt plågsamma elände.
Lycka till med Berlinresan hälsar Margareta
Susanne says
Hej
Tack för väldigt bra podcast! Att syra grönsaker tycker jag är fantastiskt kul och gott. Men efter detta avsnitt fick jag inspiration att även testa kefiren, både mjölk och vattenvarianten. Men jag har en fråga om mjölkkefiren som jag hopps du kan svara på. Normalt äter jag inte mjölkprodukter eftersom jag är försiktig med sockret i dem. Men när man gör kefir förbrukas ju sockret av mikroorganismerna. Hur mycket socker är kvar när man har tillverkat kefir? Är det så lite att jag kan äta detta eller innehåller det fortfarande mycket socker?
Hälsningar Susanne
Anna Sparre @ 4health.se says
Hej Susanne!
Kefirgrynen/bakterierna förbrukar sockret snabbt, så kefir är i stort sett laktosfri och sockerfri
Själv är jag försiktig med mjölk pga proteinet, så jag lägger mina kefirgryn i kokosmjölk för det mesta
Martina says
Hej Anna,
Vilket fantastiskt inspirerande avsnitt! Är så taggad på att börja fermentera massor med olika grönsaker och komma igång med kefir. Har försökt googla vart man kan införskaffa kefirgryn men tyvärr utan resultat, vet du vart man kan få tag i det? Jag har ingen i min omgivning som har egna så jag kan inte få av någon närstående (vilket verkar vara det bästa). Tack för en toppen podd!
MVH
Martina
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack! Men åh, jag vet inte. Trodde man kunde skicka efter på blocket typ…
Emelie says
Hej Anna!
Jättespännande avsnitt! Jag har två frågor:
– Tycker du att fördelarna med surdegsbröd väger upp nackdelarna med att ändå få i sig en hel massa spannmål?
– Har testat vattenkefir (smaksatt med citron och ingefära) som till min stora förvåning och stora glädje var riktigt gott! Finns det något tillfälle under dagen då kroppen lättast kan tillgodogöra sig/dra nytta av bakterierna? T.ex i samband med mat, efter måltid osv?
Tips till folk som önskar sig kefirgryn, det finns att köpa på Grönt Levande 🙂
/ Emelie
Anna Sparre @ 4health.se says
– nej ang bröd
– troligen med lite mat i magen, för på tom mage är det lättare att magsyran tar död på dem