När jag var och föreläste häromdan så blev jag bjuden på det supergoda mjölfria (och nötfria!) brödet kallat Sannas limpa. Det var verkligen gott och ganska enkelt med hänsyn till ingredienser och tillagning. Dessutom ett bra alternativ för dig som inte äter nötter. I originalreceptet innehåller det sötning, men det behövs verkligen inte. Det görs också på mejeriprodukter, men det går att göra det på kokosgrädde (så länge du använder fetast möjliga)
- 8 Ägg
- 1 nypa Salt
- 2 tsk Bakpulver
- 2 msk Fiberhusk
- 2,5 dl Pofiber
- 2 dl Vispgrädde eller kokosgrädde
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång ugnsform/brödform och häll ner smeten
Tillaga i ugn vid 175 grader varmluft eller 190 grader vanlig ugn, i cirka 35 minuter
Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet, ta ur det ur formen, lägg på ett galler och låt svalna under handduk
Lämna ett svar