Här kommer ett recept som jag utlovade på instagram för en tid sedan. Den innehåller massor med härliga extrabra fibrer för våra tarmbakterier – sådana som bland annat finns i lök och bönor eller linser. Och så örter!
Min vän Eva gjorde belugalinssalladen med kokta ägg som du ser på bilden till mig, baserat på ett recept av Tareq Taylor. Själv gör jag den ännu lite nyttigare, bl.a. genom att lägga till grönkål och avokado och mer ägg. Men också med rätt oljor.
Du behöver till 4 pers:
- 8 ägg
- 1 lök
- minst 2 dl hackad persilja
- 4-5 dl kokta belugalinser
- 2-3 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl olivolja (eller MCT-olja om du vill komma ifrån olivoljans karaktäristiska smak)
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl valnötter
- 50 g pinjenötter
- grönkål
- 2 avokado
- salt och peppar
Koka äggen
Hacka löken
Hacka grönkål grovt
Gröp ur avokadon och dela i stora bitar
Blanda samman alla ingredienser utom äggen
Skala och dela äggen och servera vid sidan eller på toppen av linssalladen
Lämna ett svar