Här kommer Monicas vörtbullar! Tack vännen för receptet. Monica är för övrigt en läkare som föregår med väldigt gott exempel med sin näringstäta lågkolhydratkost
Du behöver:
- 1 burk avrunna vita bönor ca 380 g eller kikärtor
- 2 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk himalayasalt
- 2 tsk bakpulver
- 0,5-1 msk vörtkryddor (egen blandning utan malt, se recept nedan)
Mixa ihop allt med stavmixer
Låt svälla ca 5 min
Forma 6 bullar med blöta händer, väldigt kladdig deg
Pensla gärna med vispat ägg
Grädda ca 20 min vid 200 grader.
Bullarna håller upp till en v i kylskåp
Vörtkrydor, recept
- 1 1/2 mskPomeransskal (malen)
- 1 msk Anis och fänkål (stött)
- 2 tsk Kryddnejlika (malen)
- 2 tsk Ingefära (malen)
- 1/2 tsk Kardemumma (malen)
- 1 tsk Ev. sötning
Kör allt i matberedare/ mixer tills det är ett fint pulver
Håller till nästa år om man håller det lufttätt
Lämna ett svar