Jag har skrivit om det som inkluderas i det som kallas för crop desiccation tidigare i ett mycket populärt inlägg, här: https://4health.se/den-sanna-anledningen-till-vetets-giftighet-inte-gluten Kort sagt handlar det om att bespruta spannmålen (ofta med RoundUp / glyfosat) precis före skörd bara för att förbättra skörden.
Jag rekommenderar de flesta att låta bli spannmål överhuvudtaget, men en frisk person utan problem med mage, immunsystem och inflammation kan i regel äta lite havre. Men nu betonas detta problem även för havre. Citerar här från Europe Breaking News:
“Oats are grown in cooler climates such as the northern US and Canada, and are therefore not associated with deforestation in developing countries. The only drawback with this trendy and guilt-free option is that most oats come from mass-produced, monoculture operations where they are sprayed with the Roundup pesticide right before harvest. A study by the Environmental Working Group found glyphosate, the active ingredient in Roundup and a possible carcinogen, in all the foods it tested containing conventionally grown oats and even in one-third of products made with organic oats. However, the popular Oatly brand oat milk company maintains its oats are certified glyphosate free.“
Så ska du nu av någon anledning äta spannmål, så välj i alla fall ekologiskt odlat! Och du, låt bli de dumma ersättningsprodukterna! Dvs köp inte “havredryck” och liknande. Gör din egen mandelmjölk istället för att köpa en sockrig och tillsatsstinn mandelmjölk med 2% mandel…
Lämna ett svar