Inte glassäsong? Jodå, sötpotatisglassäsong!
Du behöver (till ca 1 liter glass):
- 500 g sötpotatis (vackrast blir den med lila sötpotatis)
- 1 dl nötsmör (köpt ekologiskt jordnötssmör fungerar bra)
- 2 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 dl kokosgrädde (helst bara det fetaste så vispas den bättre)
- Ev smaksättning, tex drygt 1 dl kakao för chokladglass
Ställ kokosgrädden i kylskåp för att den sedan ska gå att vispa
Skär sötpotatisen i bitar och koka eller ugnsbaka den mjuk
Låt svalna
Mixa sötpotatisen i mixer och tillsätt samtliga ingredienser utom kokosgrädden
Vispa upp kokosgrädden med elvisp i en stor bunke
Tillsätt sötpotatiskrämen och vispa ihop allt snabbt
Frys
Godast är glassen om du tar fram den 5-10 minuter före servering så att den får mjukna något
Lämna ett svar