När man vill äta mejerifritt så finns det några saker man gärna vill hitta ersättare för. Vispad grädde är en sådan. Man kan ju vispa upp det tjockaste av kokosgrädden. Mitt tips för det är att tillsätta en nypa salt för att förhöja smaken, och att kyla bruken med kokosgrädde först, innan du vispar den.
Men, du kan också göra grädde på avokado! Det här tipset hörde jag först från Stig Bengmark. Man gör det även med grön banan. Riktigt grön banan har ju betydligt mindre socker och innehåller rikligt med resistent stärkelse – en sorts fibrer som är fantastisk mat för tarmfloran. Även avokado är rik på tarmbakterie-mat!
Du behöver:
- 1 avokado
- 1 riktigt grön banan
- 0,5 dl kokosolja
- 1 dl vatten
- En nypa salt
- ev lite äkta vaniljpulver
Smält kokosoljan (utan att den blir för varm).
Mixa alla ingredienser i mixer eller matberedare
Gott till både bär och chokladkaka 🙂
Ps. samma recept (minus vanilj) går att använda som tillbehör till maten. Krydda då upp med kryddor som passar maten
Lämna ett svar