Igår plockade jag brännässlor och tillagade. De är som allra bäst i södra sverige just nu. Späda, näringsrika, smakrika ✨🌱 Men trots att jag plockar ofta, och har rutin, så är det lätt att råka bränna sig – antingen i glipan mellan tröja och handske, eller genom ett par tunna byxor.
Om du bränner dig på brännässlor, är mina tips att göra så här:
- Skrapa med ett kort, tex kreditkort el körkort, på stället där du bränt dig. Detta för att få bort de små luddiga hår som fortsätter bränna dig
- Bryt av en stjälk och smörj med saften från brännässlan där du bränt dig. Men använd handskar eller tyget från dina kläder när du plockar brännässlan så att du inte bränner dig igen 💕
- Fortsätter det brännas så sätt lite saliv på. Eller smörj på aloe vera direkt från växten. Alla bör ha en aloe vera barbadensis hemma 🙂 Du använder det gelliknande innandömet av bladen
Jag har i tidigare inlägg fokuserat på nässlor som livsmedel. Du hittar alla här: https://4health.se/?s=Nässlor+ För det är verkligen utmärkt näringsrik och klimatsmart mat ✨🌱
Fulla med c-vitamin och dessutom mineralrika. Enklast är att bara tillaga försiktigt med fett och salt i stekpanna. Går också fint att torka dem. De bränns inte längre efter sådan tillagning/hantering
Lämna ett svar