Bland de blandade recept och tips som finns i materialet man får med sig från 4Health’s kurser finns bl.a. lite olika förslag på frukost, inklusive recept på mjölfritt bröd. Under kursen i måndags fick jag förfrågan om Oopsies för andra kursen i rad. Så jag lägger ut ett recept här så att ni lätt hittar det. Oopsies är vid det häl laget ett välkänt begrepp inom LCHF-kost. Det är ett bra och enkelt recept på mjölfritt bröd som kan användas till allt från bröd, wraps, hamburgare och pizzabotten, till rulltårta och smörgåstårta.
Ingredienser
3 ägg
100 gram färskost (philadelphiaost) – Du kan också byta ut en del av färskosten mot lite riven hårdost och vispgrädde
En nypa (ca 2 krm) bakpulver
Salt
Smaksätt gärna smeten med färska kryddor från trädgården (timjan el oregano tex)
Gör så här
Dela på äggvitor och gulor.
Vispa äggvitorna hårt med lite salt och bakpulver.
Vispa ihop äggulorna med philadelphiaosten.
Vänd försiktigt ner färskostsmeten i vitorna.
Klicka ut (ca 6 st) på bakplåtspapper och grädda i ugnen vid 150 grader i ca 25 minuter.
Vill du istället använda smeten till t.ex. smörgåstårta så kan du fördela ut smeten på hela bakplåtspappret (troligtvis behöver du göra lite mer smet)
[…] har du barnkalas utan socker Postat den 3 juli, 2013 av Anna Sparre @ 4health.se Korv med oopsies, raw food-bollar, färska jordgubbar, hallon och blåbär med grädde och olika toppingar: hackad […]