Som jag skrev här innan idag så är traditionell marockansk mat tex tajine;olikasorters kött och fisk som tillagas med grönsaker och mycket kryddor i ler-tajine på gas. På bilden är en tajine kefta, vilket är köttbullar i kryddig tomatsås ungefär. Ett rått ägg läggs på toppen av den kokheta rätten och tillagar sig självt. Supergott och kostar ca 30 kronor (jämfört med om du skulle beställa en liten sandwich som är dyrare…)
Annars äts färsk grillad fisk med en bit citron. Till förrätt äter man en tomatsallad med lök och spiskummin och underbara oliver.
Tomas says
Var i Marocko är du? Om du är i surfbyn Mirleft måste du absolut fortsätta några mil söderut till Sidi Ifni (och besöka Legzira på vägen), mysigare by finns inte! Inte alls lika turistigt som Agadir och områdena däromkring 🙂
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack för tipset! Den här gången kom vi inte längre söderut än Tifnit (i naturreservatet norr om Tiznit). Jag gillar inte heller Agadir särskilt, men byn Taghazout norr om Agadir har väldigt bra surf ( i övrigt en ganska smutsig och trist by jämfört med andra delar av Marocko). Vi är rätt ofta i marocko, men har mest hållt till på kustremsan mellan Essaouira och Agadir. Ska definitivt ta med ditt tips nästa gång!