Även med den bästa bacon finns det en nackdel (om du inte köper direkt från slaktaren själv då vill säga). Det är att den måste innehålla nitritbaserat konserveringsmedel. Nitriter är cancerframkallande: https://4health.se/nitriter-konserveringsmedel-och-cancerrisk
I övrigt kan bacon vara ett utmärkt livsmedel med fint protein och fett – dessutom är det ju såå gott.
Men (!), det är stor skillnad på bacon och bacon. Förutom ovan nämnt konserveringsmedel innehåller bacon ett konserveringsmedel i E300-spannet, oftast är detta tyvärr E330, dvs konstgjord citronsyra. Citronsyra kan ge probelm bl.a. om man har allergi (https://4health.se/tips-infor-pollensasongen ) eller om man lider av överväxt av candida (vilket de flesta av oss gör i någon grad) (https://4health.se/har-du-overvaxt-
av-candida-del-3-hur-botar-man ). Välj då hellre ett bacon som innehåller E301.
I övrigt ska bacon innehålla salt och bacon då såklart, inget mer. Men många sorter innehåller också bl.a. socker eller druvsocker och rökarom. Aromer är starka tillsatser vars effekter vi vet väldigt lite om. Välj hellre ett bacon som faktiskt är rökt på riktigt.
Så läs innehållsförteckningen!!
Den här sorten köpte jag sist:
Maria says
Jag trodde, eftersom du verkar förespråka LCHF, att du viste om nitritmyten.
Den är kanske inte lika stor som kolesterolmyten, men minst lika spännande.
Mellan 70 och 90 procent av all nitrit vi får i oss kommer ifrån saliven.
Av maten vi äter så är ruccola, bladsallad, seller och betor mycket “värre” än bacon.
http://chriskresser.com/the-nitrate-and-nitrite-myth-another-reason-not-to-fear-bacon
Natriumnitrit (E250) hämmar främst bakterien Clostridium botulinum.
Clostridium botulinum är världens dödligaste gift. Det är även den verksamma beståndsdelen i Botox och teoretiskt skulle räcka med 450g för att utplåna hela mänskligheten.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum
Bacon är inte farligt vare sig i kolesterolsynpunkt eller nitriter!