Många motståndare till den kost jag och många andra andra förmedlar (särskilt vegetarianer) brukar referera till The China Study. Har du fallit för det som läggs fram i China Study eller vet inte hur du ska bemöta dem som hänvisar till den? Läs argumenten som Denise Minger lägger fram, bl.a. att man
- i studien kopplar animaliskt protein till cancer via kolesterol. Dvs antaganden som att total cholesterol is “positively associated with most cancer mortality rates” and also “positively associated with animal protein intake.” istället för att direkt kunna hänvisa till att animaliskt protein skulle ge cancer
- associerar bröstcancer med fettintag och fettintag med animaliskt protein. Författaren, Campbell, lägger alltså självmant in en mellanvariabel som gör resultatet missvisande
- påstår att plasmakolesterol ökar risk för levercancer, men det omvända kan lika gärna vara giltigt, dvs att det är levercancern i sig som ökar kolesterolhalten (vilket har identifierats av andra forskare)
- partiskt använder data kring de skyddande fördelarna av vegetarisk mat, men inte behandlar data kring animalisk kost på samma sätt
- Lägger in flera steg i logiken (kolesterolhalt som vanligt) för att komma till slutsatsen att västvärldssjukdomar skulle vara kopplade till animalisk föda
- bortser från relevanta parametrar
- felaktigt projicerar kasein till att representera allt animaliskt protein (Kasein, mjölkproteinet, som på andra håll visat sig kunna ge många hälsobesvär)
Här kan du hitta en massa analys av The China Study: http://rawfoodsos.com/the-china-study/
Lämna ett svar