Just hemkommen från Berlin, en mångfaldens stad med god mat från alla världens hörn. Jag får ibland frågan om hur man äter nyttigt när man äter på olika sorters restauranger, men jag måste säga att det nästan aldrig är ett problem.
Här är några exempel från Berlinresan med bilder:
- Första två bilderna är från en libanesisk snabbmatsrestaurang. Riktigt bra mat! Beställde kafta/kefta med haloumi (haloumin är stekt, ingen panering även om det ser gult ut). Till det serverades grönsaker, en fet vitlökssås och massor med färska kryddor – basilika, krasse osv.
- Sen kommer två bilder med mat från vietnamesiska restauranger, en rätt med fläskkött med en massa fina färska grönsaker (bad att få byta ut nudlarna och fick istället groddar mm – såå gott!) och en vietnamesisk grönsakssoppa (den har ett par dumplings i sig, vilket man kan låta bli att äta eller bara äta innandömet)
- Bilden efter det är från en tysk restaurang. Wienerschnitzel (Österrikiskt ja). Paneringen är absolut onyttig, men den här gången gjorde jag faktiskt ett undantag (sker ganska sällan helt ärligt). Dock bytte jag ut potatisen mot sauerkraut och fick dessutom färsk sparris med hollandaise till.
- Sista bilden är också från en tysk restaurang. Då valdes en rätt med det underbara namnet Schlachterplatte. En hel massa kött och hemgjorda korvar, serverade med sauerkraut. Rätten var för två personer så vi lät potatisen följa med in för medätares skull 🙂 Alldeles för mycket mat för två personer dessutom
Alltså: Fråga om du kan byta ut potatis, nudlar, ris etc mot grönsaker eller sallad. Går inte det så låt bli att äta det. Kanske får du beställa en extra förrätt för att bli mätt i så fall, men det är sällan det inträffar.
Lämna ett svar