Är precis samma anledning som att läkemedelsbolagen ger kolestrolmedicin till helt friska människor. I årets sista Metro önskar han att svenska folket tar till sig hans nylanserade egna pastamärke…
Alla inlägg och poddavsnitt
Gott recept på rester av julskinka
Ingredienser (4 pers):
- ca 600 gram julskinka
- 1 lök
- 3 tomater
- 2 paket mozzarella (200-250 g)
- persilja
- 1 bukett broccoli
- svartpeppar
Skär både broccolin och skinkan i relativt tunna skivor.
Skiva löken, tomaterna och mozzarellan.
Lägg de tunna skivorna av broccoli i botten av en ugnsfast form.
Varva skinka, tomat, lök och mozzarella ovanpå broccolin. Peppra.
Grädda i ugn vid 200 grader 15-20 minuter.
Hacka persiljan och strö ovanpå innan servering.
8 minuter power yoga för mage / core
Stärk bålen på 8 minuter i det här effektiva lilla yogapasset.
Varför antioxidanttillskott INTE fungerar
Jag hade en intressant diskussion med en vän till mig som är kemiingenjör.
Det gäller hur antioxidanterna verkar i kroppen, vilket kan liknas vid staffet. Där en antioxidant lämnar, tar nästa vid. Olika antioxidanter har olika roll och bearbetar dels olika skadliga ämnen, dels samma skadliga ämnen men i olika ordning. Det skadliga ämnet är alltså stafettpinnen som passas vidare mellan olika antioxidanter i kroppen. Vitamin C lämnar över till vitamin E som lämnar till liponsyra osv.
Vi behöver därför en jämn fördelning och balans mellan olika ämnen i kroppen och i kosten, tex selen och vitamin C. Att utvinna en viss sorts antioxidanter, tex färgämnet i något bär, och ta som tillskott kan liknas vid att på måfå ta tillskott av en viss vitamin utan att veta vad jag har brist på.
Den enda antioxidant som i teorin skulle vara praktiskt att ta som tillskott är glutation, vilket även kallas "moderantioxidanten". Problemet med glutation är att det är uppbyggt av olika aminosyror, dvs ett protein eller en peptid. Proteiner bryts ner till sina fria aminosyror i matsmältningsapparaten, så när det väl är i kroppen så är det inte längre glutation. Nej, då är det nog vettigare att se till att få i sig de aminosyror som bygger upp glutation med hjälp av mat. Och att dessutom se till att få i sig selen som behövs för bildandet av glutation. Selen hittar du mycket i fisk och skaldjur.
Nybörjaryoga på 20 minuter – testa yoga i jul
Ett bra kort nybörjarpass för dig som aldrig testat eller för dig som bara gjort lite yoga. Vill du testa mer yoga i jul? Klicka på taggen yoga till höger eller sök på nybörjaryoga här på sidan så har jag valt ut bra pass!
Senaste kommentarer