Får ofta frågan om var jag får tag på bra lever / inälvsmat. Det är ju viktigt att avgiftningsorgan och annat kommer från djur som är uppfödda på ett så bra sätt som möjligt. Inte bara för att minimera exponering för toxiner, utan också för att få ett bra och korrekt näringsinnehåll i det du sedan äter.
Eftersom det kan vara svårt att få tag på nötlever från gräsbetesdjur (den får ofta kasseras pga parasiter) så är lammlever ett bra alternativ som jag gärna köper. Lamm/får går ju ofta ute mycket och får förhållandevis mycket gräs och/eller grovfoder.
Glöm inte lyssna på avsnitt 158 och läs mer här: https://4health.se/?s=inälvsmat
Även på instagram idag
Johanna says
Har du nånsin använt lever på vilt? Har älglever i frysen…
Anna Sparre @ 4health.se says
borde vara bra. Men en del djur, som björn, har lite speciella näringsinnehåll – extremmycket A-vitamin. Tror dock att älglever är bra 🙂
Johan says
Hej Anna!
Såg just detta http://organicbymommy.se/blog/2018/01/23/vanner-sokes/ och tänkte vad roligt det skulle vara om folk kan knyta kontakter med varandra på detta viset. Kanske man kan se något liknande från dig någon dag?
Allt gott!
Anna Sparre @ 4health.se says
Kul ide´!
Visst kan vi göra det om ni är intresserade?
Catarina Nyström says
Hejsan! 😊 Kan man äta för mycket inälvsmat? Finns det någon övre gräns för ett dags/veckointag?
Mvh, Catarina
Anna Sparre @ 4health.se says
ja, det är ju tex väldigt koncentrerat på A-vitamin och andra fettlösliga vitaminer som är fantastiska för oss, men som lagras i kroppen. Så man kan få för mycket men om du snittar 100-150 g i veckan får du ett bra näringstillskott
Catarina Nyström says
Tack för svar! 😊🙏🏼