Har förstått att mångas gravid-cravings slutar upp i sockerkakssmet eller liknande. Dvs att man börjar baka kaka och bara rör ihop, mjöl, ägg, socker, smör typ – och sedan slevar i sig ur bunken. Mina värsta cravings har inte riktigt varit åt det hållet, men jag kom i alla fall på en nyttigare lösning på problemet när jag bakade en nyttig smulpaj häromdan.
Kokosmjöl är ett nyttigare mjöl och har lite av kokosens sötma i sig. Att blanda ihop detta med smör (och ev. lite salt om smöret är osaltat) smakar som en underbar kakdeg, även utan extra sötning.
Så om du nu inte kan stå emot kakdeg så testa detta, det är bra mycket nyttigare 🙂
A-K says
Ska man grädda dessa eller äter du dem som de är? Det framgår inte riktigt av texten samtidigt star de i ugnen på bilden… 🙂
Anna Sparre @ 4health.se says
Nej jag äter degen som den är. Bilden är från när jag gjorde vinbärspaj och kom på hur gott det blev med bara kokosmjöl och smör https://4health.se/nyttig-smulpaj-vinbarspaj-mm 🙂