Har precis hämtat hem en hel stor kasse med purpurkål, lite grönkål och lite brysselkål. Närodlat, obesprutat och massor med fytokemikalier.
Jag har turen att nästan bo granne med en grönsaksodling som odlar helt obesprutat. Och schyssta som dom är så lät dom mig komma och handla trots att dom egentligen stängt för säsongen.
Nu har Kåsebergaodlingen stängt fram till 23 mars. När dom öppnar igen tror dom att det kommer att finnas lite sallad, groddar och annat som man kan få fart på så tidigt på säsongen.
Tipsar er verkligen att ta en tur dit om ni bor i Skåne eller om ni åker på semester till Österlen i sommar. Det är både mindre gifter, mer näring och mer smak i grönsaker och bär som odlats på detta sätt.
Har du tips om liknande ställen där du bor? Tipsa gärna i kommentarerna. Och glöm inte Ekoguiden som jag försökte starta igång för en tid sedan, med var du handlar billigast ekologisk mat: https://4health.se/ekoguiden-billigaste-ekologiska-varorna
Gilla gärna Kåsebergaodlingen på Facebook! https://www.facebook.com/kasebergaodlingen/
Lämna ett svar