Jag testade en variant på glutenfri lågkolhydratspizza. Jag gjorde den till och med mjölkfri eftersom jag inte använde ost, men det är ju valfritt. Den blev god och smakade pizza, men blev lite mjukare än vanlig italiensk pizza och föll därför sönder något när jag skulle lägga upp den. Så här gjorde jag:
- pofiber
- glutenfria havregryn
- mandelmjöl
- salt
- ägg
- vatten
- olivolja
Fyllning:
- passerade tomater eller tomatpure
- valfri övrig fyllning, tex skinka, tunt skivade tomater och riven ost
Blanda ungefär lika delar mandelmjöl, pofiber och glutenfria havregryn med salt, ett ägg och lite vatten så att det blir en bra deg/tjock smet
Smörj en plåt/form och tryck ut degen i formen
Bre på ett bra lager med passerade tomater eller tomatpure
Grädda i ugn vid ca 175 grader ca 15 min
Ta ut formen och sänk temperaturen till 125 grader (eftersom olivolja tål max 130 grader)
ringla eller bre på olivolja
Lägg på övrig fyllning, tex skinka toppat med tomater och ost
Grädda ytterligare ca 15-20 minuter
Lämna ett svar