Till dig som blev inspirerad av gårdagens inlägg. Så har jag två tips på vad du kan göra med rabarber (de vanliga stjälkarna i det här fallet)
1. Jag brukar skära rabarberstjälkar i små bitar och lägga i form i ugnen – antingen som de är, eller så hyvlar jag smör och lägger på toppen. Kör i ugn ca 20 minuter vid ca 200 grader så att de blir helt mjuka. Därefter blandar jag ner lite steviabladpulver (eller valfri sötning) så att det blir som ett ganska fast mos. Ibland blandar jag även ner riven kokos i detta. Går bra att servera med vispgrädde, crème fraîche eller varför inte med mascarponeglass 🙂
2. Koka större bitar av rabarber (ca 2 rabarberstänger per dl vätska) med lika mängder vatten och vitt vin, samt lite äkta vaniljpulver och lite valfri sötning (tex stevia eller honung) i några minuter så att rabarbern mjuknar. Servera rabarbern med grädde, eller enligt ovan tips.
Humlan says
Jag använder stekpannan och steker små bitar av rabarber med mycket smör.
När dom mjuknat tillsätter jag kokos och kanel.
Serverar med vispad grädde el. crème fraiche.
Anna Sparre @ 4health.se says
Smaskigt!!