Med tanke på glassarnas innehåll så kanske du vill göra egen nyttigare? Den här varianten är gjord på mascarpone och blir mumsig som den är eller som tillbehör till bär eller liknande. Missa inte heller tidigare recept på paleoglass.
- 1 burk (250g) mascarpone
- 2 äggulor
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- lite sötning, tex i form av stevia eller honung (jag använder själv pulvriserade steviablad, alltså “grön” stevia. Men tyvärr får det inte säljas i Sverige… Kanske dags att odla sin egen stevia)
Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
Ställ i frysen i minst 2 timmar, gärna mer
Rör gärna om ibland (går också bra att göra i glassmaskin istället för i frysen)
Servera gärna med lite bär och/eller hackade nötter
Therese says
Hej Anna
Jag börjar med att tacka för en super podd, jag upptäckte din podd i måndags (25/5) och jag har nu lyssnat på nästan alla dina avsnitt. Så himla intressant!
Jo nu till min fundering, jag försöker hålla mig till LCHF i majoritet av alla mål jag kan men jag har ett litet problem. Det är nämligen som så att min sambo är allergisk mot ägg, vilket är lite knasigt då jag ofta på frukosten äter ägg och i massor av annan LCHF mat som majonäs är ägg en viktig ingrediens. Så jag har lite problem att hitta mat att laga som vi båda kan äta men fortfarande innehåller mycket fett och nyttigheter. Så jag funderar på om du har något tips på vad jag skulle kunna använda och göra istället som kanske kan ha liknande innehåll som äggen.
Tack igen för en super podd och blogg!
Mvh Therese
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack snälla för din fina feedback! Mitt standardsvar är att äta samma till frukost som övriga mål. Men, nej, tyvärr finns det inte någon bra ersättare till ägg i min mening. Däremot finns det ju en hel massa annan mat man kan äta kolla i kategorin recept här på bloggen tex för inspiration. Varför inte äta en helgfrukost med avokado mosat med örtsalt och bacon, eller tonfiskröra eller rester från igår