Ni som lyssnat på avsnitt 156 (https://4health.se/156-patrik-olsson-reversera-diabetes-och-ga-ner-i-vikt-med-tre-konkreta-metoder-hur-bonor-och-resistent-starkelse-kan-forandra-ditt-liv) har säkert sett till att få i er mer bönor, linser och kikärtor sen dess.
Här kommer ett gott tips som går att använda som en egen vegetarisk rätt, som snacks eller mellanmål, eller som tillbehör till din vanliga mat.
Du behöver:
- 2 dl färdigkokta kikärtor (gör själv eller köp på burk eller tetra)
- 1 dl nötter, tex hasselnötter eller mandel
- 2-3 klyftor vitlök
- mycket persilja
- 1 ägg
- husk, pofiber eller bovetemjöl (mindre, mera, mest – mängden beror på vad du använder ca 1 msk psyllium/husk, 2 msk pofiber eller ngt mer bovetemjöl)
- 1 msk olivolja eller smält kokosolja
- salt och peppar
- smör eller kokosolja att steka i
Lägg alla ingredienser i mixer / matberedare och mixa grovt. Kör kort, så blir smeten bättre
Smaka av om du behöver mer salt
Låt smeten stå minst 15 minuter i kyl, gärna mer, och forma sen till bollar
Stek i rikligt med smör eller kokosolja så att de får fin färg. Klart!
Lämna ett svar