Problemet med sallader är ofta att de inte är tillräckligt mättande. Dels är de kalla, vilket mättar sämre än varm mat, dels innehåller ju vanlig sallad, gurka etc mest en massa vatten. Varma dagar och som picknick är det dock gott och praktiskt med sallader. Den här är en matig variant och dessutom enkel och bra!
Ingredienser (2-3 personer):
Blandad sallad ca 2-300 g
0,5-1 grillad eller ugnsbakad kyckling
Parmesanost
Valnötter
Om önskas: selleri och äpple eller grönsak efter smak
Majonäs:
1 äggula
rapsolja
citron
salt och peppar
eventuellt vitlök
Dela kycklingen i mindre bitar
Blanda sallad, kyckling och eventuellt bitar av selleri, äpple eller annan grönsak.
Hyvla parmesan över
Hacka valnötterna och strö över salladen
Gör egen citronmajonäs eller aioli till:
Vispa en äggula (använd gärna elvispen på låg effekt) och droppa i rapsolja mycket långsamt i början. När du ser att det börjar blanda sig bra utan att skära sig kan du öka takten på oljan lite tills det blivit majonäs. Pressa i citron, smaksätt med salt och peppar. Om du vill ha aioli så pressa i vitlök.
Lämna ett svar