Här kommer recept på världens godaste revbensspjäll som jag lyckades få till. Jag valde att göra glaze (glace?). I sammanhanget, per 100g kött blir det fortfarande relativt lite kolhydrater/sockerarter, men ni som är nitiska med att inte använda honung får göra en egen version eller helt enkelt sluta läsa här.
Ingredienser kokning:
- revbensspjäll
- lagerblad
- lök
- vitlök
- rotselleri, morot eller palsternacka
- salt och peppar
- honung
- tomatpuré
- ingefära
- salt och peppar
Lägg revbensspjällen i en kastrull och täck med vatten.
Tillsätt några lagerblad, en kluven lök och några vitlöksklyftor och några bitar rotfrukt.
Salta och peppra mycket
Koka i ca 2h tills köttet är mört
Obs! Spara spadet som en god och nyttig soppa/ buljong!
Finhacka ett par cm ingefära.
Rör ihop en glaze av ungefär lika delar honung och tomatpuré (lite mer honung), salt, peppar och den hackade ingefäran.
Lägg revbensspjällen på en plåt och pensla med glazen.
Grädda i ugn i ca 30 minuter
Njut!! Passar bra ihop med coleslaw!
[…] låg värme tills de riktigt faller sönder. Här är ett förslag på ungefär hur du kan göra: https://4health.se/mjalla-glaserade-revbensspjall Share this page Tweet about this Email this link Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk […]