Här kommer ett riktigt gott recept på en gryta som kan lära dig tycka om inälvsmat (om du vill veta alla anledningar till varför så läs tidigare inlägg eller lyssna på avsnitt 158 https://4health.se/158-lar-dig-ata-inalvsmat)
I grytan används kycklinghjärtan, men det kommer du inte ens att smaka. Du känner bara smaken av ett mycket mört och fint kött i en mycket smakrik och god sås
Du behöver
- 4-500 g kycklinghjärtan
- ca 2 dl passerade tomater
- ca 2 dl riktigt tjock kokosgrädde
- 1 lök
- 3 klyftor vitlök
- 1-2 msk gurkmeja
- 1/2-1 msk spiskummin
- örter, tex oregano
- salt och peppar
- buljong eller fond
- 1 msk äppelcidervinäger
- kokosolja att steka i
Dela kycklinghjärtana (ju mindre bitar, desto enklare för dig som är ny på inälvsmat) och hacka lök och vitlök
Bryn kycklinghjärtan i rikligt med kokosolja i en panna eller gryta, salta och peppra och tillsätt gurkmeja, spiskummin, lök och vitlök
Tillsätt passerade tomater och kokosgrädde, och låt koka upp
Smaka av med fond/buljong, äppelcidervinäger (ger lite syra), örter och även andra kryddor om du önskar.
Låt allt puttra ihop en liten stund. Klart!
Servera med dina favoritgrönsaker – lite ångkokad brysselkål, broccoli eller en stor härlig sallad – och avokado tex.
Effie says
Tack för receptet. Den grytan var god. T.o.m. sambon vågade äta, och tyckte vi skulle laga den igen någon gång.
Anna Sparre @ 4health.se says
Åh, så roligt att höra 🙂