Inälvsmat är en av de viktigaste komponenterna i en stenålderskost. Det är dags att lära dig att äta paleo på riktigt, och du kommer att förstå varför du ska göra det! Vi ska prata om varför du bör äta inälvsmat som tex lever, och hur lär du dig att tycka om det. Och så får du konkreta tips och recept.
Du får 20 minuter att lyssna på i bilen, på promenaden eller medan du städar!
Så här gör du:
Lyssna på din dator
- Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: https://4health.se/category/podcast)
- Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på. Klicka på prenumerera så får du varje avsnitt
Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din iPhone
- Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
- Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på
Direktlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
Lyssna på din android:
- Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
- Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app: https://4health.se/category/podcast/feed
Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS
Ewa Bringeland says
Hej Anna!
Avsnitt 158 A verkar ha försvunnit. Eller är det bara i min podcaster? Skulle gärna vilja lyssna på det. Åt min första lammlever idag – från en närbelägen gård, gårdslaktat. Det känns bra, och det var väldigt gott. Äter annars inte kött, men detta kändes bra. Gjorde med lök, kokosgrädde och timjan. Lingon och svarta vinbär till.
Hälsningar Ewa
Anna Sparre @ 4health.se says
Den finns fortfarande, du kan ju lyssna direkt här ovan genom att trycka play (grå knapp)
T says
Ska komma mig igenom inlägget om inälvsmat, men måste först fråga – ska det bara ätas inälvsmat från gräsuppfödda djur, eller kan “vanliga” djur (sk industridjur) uppväxt på kraftfoder också ätas? Blir man sjuk av inälvsmat från industridjur?
Anna Sparre @ 4health.se says
gräsbetes!!
De övriga har mycket sämre fördelning mellan fettsyror, mineraler etc i sin lever
T says
Men om man inte har tillgång till gräsbetardjur? Då får man skippa inälvsmat då?
Anna Sparre @ 4health.se says
alla ICA har eller tar hem ekologisk kycklinglever
T says
Men ekologiskt är inte gräsbetat eller artanpassat. Ekologiskt är fortfarande majs och annat skadligt. Bara ekologiskt odlade.
Anna Sparre @ 4health.se says
ja, visst är det så. Men du säger att du inte kan få tag på gräsbetes
T says
Om man inte får tag på gräsbetarkött, så är det alltså bra nog med ekologisk inälvsmat? Låter läskigt
T says
Vad för näringsämnen går man miste av om man inte äter inälvsmat? Mvh
Anna Sparre @ 4health.se says
har du lyssnat på avsnittet?
T says
Försökte men gick inte att spela av. Ska pröva igen.
Karina Tomtlund says
Jag älskar lever, äter 2 ggr i veckan till middag. Vågar jag äta oftare? Har för mig att det rekommenderas att man inte ska äta mer lever än så. Levern jag äter kommer från egenuppfödda lamm, gris och höns. Jag har också ”fri tillgång” till viltlever då mina jagande vänner inte äter det själva. Tack för jätteintressanta poddar!
Anna Sparre @ 4health.se says
Låter som fantastisk kvalitet 🙌💕
Jag tror att du i längden ska hålla dig till typ Max 200 gram lever i veckan i snitt.