Det här receptet är resultatet av många andra personers recept och mycket smaskigt testande. Tack bl.a. Anna Hallén som hade ett inspirerande recept!
Ingredienser:
- ca 100 g smör
- 1-1,5 dl valfria nötter och frön, tex hasselnötter och solrosfrön
- 1-2 dl kokosflingor
- 3-5 msk kakao (3 msk är normalt, men själv gillar jag mycket chokladsmak)
- 1 msk kaffe (eller vatten)
- söta med lite honung eller några finhackade dadlar
- nötter eller kokos att rulla i
Kör nötter och frön i mixer/matberedare eller med stavmixer så att de blir finhackade (Det går bra att även köra dadlar i mixern samtidigt med nötterna om man inte orkar hacka)
Blanda nötmixen med kokosflingor och kakao
Blanda i kaffe, smör och finhackade dadlar eller honung
Blanda väl
Rulla till bollar
Mixa eller hacka nötter, eller använd kokosflingor att rulla i
Förresten, vill förtydliga – använd alltid riktigt smör (eller Bregott), aldrig margarin (inkl. smörgåsmargarin typ Becel, Lätta etc.) Jag lovar att göra ett inlägg om varför
Tips: Använd kategorierna under rubriken Hälsotips längst ner i högra kolumnen för att sortera ut de inlägg du är intresserad av, t.ex. recept
[…] Mjölk- och glutenfria chokladbollar Postat den 12 april, 2013 av Anna Sparre @ 4health.se En del av er kommer att tycka att det här receptet innehåller för mycket kolhydrater. I så fall kan ni testa det här receptet istället – bättre ur den synvinkeln: https://4health.se/nyttiga-chokladbollar […]