Pulled pork har blivit enormt populärt på sistone, vilket helt klart är förståeligt då det är så underbart gott!! Men visste du att det är enkelt att göra själv? Och dessutom kan du göra det nyttigare än enligt de vanliga recepten. De flesta recept innehåller nämligen en sockrig BBQ-sås, men du kan lika enkelt fixa ihop ett nyttigt alternativ.
Till mitt enkla recept behöver du:
- fläskkött, tex fläskkarré eller hals ca 1,5kg
- 1 burk krossad eller passerad tomat
- tomatpuré
- lök
- vitlök
- buljong
- salt och peppar
- portvin
Hacka lök och vitlök.
Nu finns det två alternativ – antingen bryner du lök/vitlök och kokar sedan upp detta med övriga ingredienser (utom kött). Eller, för det enklaste alternativet, så rör du bara ihop alla ingredienser i en bunke.
Lägg köttet i en form, skär ett par jack i det och täck köttet med såsen.
Tillaga i ugn, antingen 5-6h vid 125 grader eller 8-10h vid 110 grader (beroende på om du vill göra det över natten eller dagen tex)
Ta ut köttet och riv sönder det med gaffel. Blanda ihop kött och sås. Klart!
Smakerna gifter sig ännu mer när du äter resterna dagen efter, så det är utmärkt att göra dubbel sats och spara i kyl och frys
Själv serverar jag gärna med en klick majonnäs och en sallad, men det fungerar till nästan allt!
Alexis says
Jippie…. som av en händelse….. I går, Tors. 12 dec lagade jag (köksanalfabeten) till din “Vilt-fisk“
på torsk. Tanken var att jag skulle hålla mig stenhårt till bruksanvisningen för att det inte skulle
bli fel.
Men det blev lite mer salt och peppar + grönsaker men helt okey. Konstigt nog.
Nu ska jag försöka våga mig på Pulled pork.
Anna Sparre @ 4health.se says
Härligt!
Mycket av allt är faktiskt nyckeln till pulled pork: mycket vitlök, mycket portvin, mycket tomatpuré, mycket salt (ganska, bättre eftersatta än salta för mkt så klart)
Lycka till!!!!