Saknar du fortfarande något gott, men relativt nyttigt julgodis till julbordet? Eller något att ta med till värden/värdinnan? Här kommer ett tips som jag först la upp på julafton 2012. Spring ner till affären och köp lite nötter och ett mörkt choklad (minst 70%) och gör så här:
Recept 1: tunna snygga chokladflarn med nötter
- nötter
- mörk choklad (minst 70%)
Grovhacka nötter och sprid ut dem på en plåt/bakpapper
Smält choklad försiktigt
Ta smält choklad med en sked och ringla över nöterna. Huller om buller kors och tvärs över hela plåten
Låt stelna och bryt sedan i lagom stora flarn
De på bilden lagades tillsammans med en 3- respektive en 6-åring som tyckte bäst om “stora klumpar med choklad” 🙂 Men man väljer själv hur tunt man ringlar sin choklad
Recept 2: “trillingnöt”
- nötter
- mörk choklad (minst 70%)
Doppa hela nötter i smält choklad. Lägg på tallrik och låt stelna. Klart!
Lägg i en fin liten ask och ta med som present eller lägg direkt på julbordet!
God jul!
Lämna ett svar