Köp lite färsk fisk nästa gång du är i affär med fiskdisk. Så enkelt att bara lägga en filé i stekpannan eller gör som jag gjorde häromdan:
- Köp en hel färsk fisk. Jag köpte forell.
- Blanda ihop en rejäl bit smör med kryddor du har hemma som passar till fisk. Jag använde bland annat gräslök och citronmeliss. Men det fungerar jättebra med persilja, citrontimjan eller vad du nu har hemma
- Salta fisken med havssalt både på ut och insidan
- Lägg kryddsmöret i mitten av fisken (fördela det i hela fisken)
- Lägg fisken i aluminiumfolie
- Tillaga i ugnen vid ca 200 grader i ca 25 minuter – beroende på fiskens storlek (jag körde varmluft 180 grader i 25 minuter med en forell på 4hg) Du vet att fisken är klar när ryggbenet lossnar lätt
Jättegott och väldigt okomplicerat!
Thomas B says
Hi Hi, kul
Låtter och ser jättegott ut.
Odlad restaurang fisk ?
Kanske inte så ofta då, väll…..
http://www.åtankar.se/2011/03vad-är-en-forell:html
http://www.svenskfisk.se/nyheter/artiklar/2005/forell-finns-inte-i svenska-frysdiskar.aspx
Anna Sparre @ 4health.se says
Dina länkar verkar inte funka Thomas. Men jag antar att jag miljömässigt gjort fel med forell 🙂 Lär mig allt eftersom. Senaste dagarna har det blivit mycket smörstekt småsill. Det är iaf ok! 🙂
Thomas B says
Opps!!
Okey, Ja, jag erkänner. Jag är oduglig på att lägga in länkar men kanske detta kan fungera:
http://www.svenskfisk.se/forell
http://www.åtankar.se/vad är en forell
Om detta med att du miljömässigt eventuellt kan ha gjort “fel“ med forellen, tycker jag att
du inte ska tänka på. Se det inte så.
Men tyvärr verkar det som om det har hänt mycket på miljöfronten som inte är bra för de
stackars varelser som försöker överleva i den miljön.
Eller så är det som så, att fler fakta om vattentillståndet inte längre kan förtigas.
Vad förorenad miljöskadad fisk kan ställa till med i längden hos de som ätter den, vill man i dagsläget inte gärna prata för mycket om.
Dessutom verkar det vara så att man faktisk inte vet.
Och det är stora ekonomiska intressen inblandade.
Ang Sill, läs gärna själv: nyttigfisk.se Gå in på rubriken: Om fisk
Jag antar att det är som det är och man får förhålla sig till de här sakernas tillstånd hur
det än sedan förhåller sig.
Jag äter själv fisk, bl.a. enl. ditt recept men måste erkänna att det blir alltmer sällan.
Thomas B says
Attans, Detta med länkar: http://www.nyttigfisk.se
Anna Sparre @ 4health.se says
Tack Thomas. Den här länken funkade! Jag tror att den småsill jag äter nere i Skåne är lite bättre. Dels för att den förhoppningsvis ofta är fångad i södra delarna av Östersjön (de varnar för norra) och dels för att det inte är stora strömmingar utan småsill. Ju mindre och yngre desto mindre skit har de hunnit samla på sig 🙂
Här hittade jag din forell-länk http://www.åtankar.se/2011/03/vad-ar-en-forell.html (om du går upp i domänadress-rutan i din webbläsare och kopierar hela adressen där så borde det funka med dina länkar 🙂 testa nästa gång
Jag tror att forell är laxfisk (typ öring) i “portionsstorlek” 🙂 Till skillnad från de megastora norskodlade laxarna menar jag. Men jag ska nog hålla mig till min makrill i fortsättningen haha