Förra helgen var vi i Köpenhamn och passade givetvis på att äta på Paleo 🙂 (Här har jag skrivit om Paleo tidigare: https://4health.se/?s=Palæo )
Den här gången åt jag en kyckling-curry-gryta baserad på kokosmjölk och serverad på vitkålsspagetti, toppad med mandel. Mycket smaskigt som vanligt och bra mat för 59 danska kronor. Den kom nog inte upp i klass med deras Meatza eller ank-wrapp, men mättade mer, så definitivt prisvärd.
Chrille åt en pulled-pork-sallad som var mycket god (på bilden hade han hunnit äta upp hälften 🙂 )
Mamma åt klassikern – bolognese på grönsaksspagetti (zucchini, morot mm)
Hur skapar de “spagetthin”? Kokas strimlorna, steks de eller är de råa? Av Viktväktarna 😉 lärde jag mig för länge sen att fräsa morötter och kålrot i stekpanna med (lite) olja och krydda med örtsalt – jättegott!
Min vitkål under kycklinggrytan var rå och bara strimlad till långa spagetti. Däremot tror vi att rotfruktsspagettin till bolognesen mycket kort har sänkts ner i kokt vatten. Den är dock fortfarande lite krispig, bara uppvärmd i kokt vatten (eller möjligtvis på panna)
Fina bilder på härlig mat. Och inte fisk i.a.f. Hi.. Hi..
Undrar just om Jag ens skulle få en hamburgare och läsk för 59 svenska pengar här i Sthlm?
🙂
Är det detta stället som är Paleo? http://xn--palo-xoa.dk/ Vart i stan ligger det på ett ungefär?
http://palæo.dk adresser etc hittar du va länken i inlägget till det jag tidigare skrivit om paleo
Tack. Ser fram emot att testa nästa gång jag är i byn.
-Pilestræde 32 vid ströget och Rømersgade 18 uppe vid sjöarna.