Tänkte skriva ljummen tonfisksallad, eftersom den är det egentligen, men ljummen klingade så tråkigt 🙂
Hur som helst, mycket matig, enkel och nyttig sallad, så här enkelt gör du den:
- tonfisk på burk
- fryst spenat (hackad eller hela blad spelar ingen roll)
- ost – riven eller i bitar
- färdigskuren och sköljd salladsblandning av valfri sort. Själv använder jag gärna ICAs “grillkål” som innehåller mangold, purjolök och savoykål. Det blir så matigt och gott av den
- olivolja och vinäger
- valfria kryddor såsom salt, peppar och någon ört. Gärna även hackad lök om inte det finns i din salladsblandning
Rör ihop salladen med olja, vinäger och kryddor
Värm den frysta spenaten tillsammans med osten (förslagsvis försiktigt i micron för enklast möjliga…)
Blanda det kalla med det varma och servera direkt
Lämna ett svar