Blev bjuden på en underbart god och nyttig efterrätt i fredags. (Tack Anna 🙂 )
Nyttig i bemärkelsen full av näring och såklart mjöl- och sockerfri. Däremot lite mer kolhydrater än de som är bakade på sockeralkoholer och annat fusksocker (som jag personligen tror är sämre för hälsan än detta) – att notera för den som är noga med kolhydratmängden.
Pajdeg till en stor ugnsform (dvs till ca 8 pers):
- 8 dl mandel
- rapsolja
- några dadlar (används för sötning, antal efter smak och tycke)
- en nypa havssalt
Blanda alla ingredienser i en bra mixer. Mixa till en “seg” deg. Tryck ut i en stor form så att det bildar ett pajskal.
Fyllning:
- massor med färska (eller tinade) hallon.
Fyll pajskalet med massor med hela hallon. Klart!
Cashewgrädde med päronsmak:
- 1 stor påse naturella cashewnötter
- moget, relativt mjukt päron (mängd efter smak)
- eventuellt lite äkta vaniljpulver
- eventuellt 1 nypa havssalt
Mixa ihop alla ingredienserna till cashewgrädde. Smaka av och tillsätt eventuellt mer päron.
Servera hallonpajen med den smaksatta cashewgrädden och njut!
Foto: freedigitalphotos.net
Lämna ett svar