Den här gången blev det skrubba (en plattfisk som även kallas flundra) på en bädd av grönsaker. Det hade gått lika bra med i stort sett vilken fisksort som helst.
Receptet är enkelt:
Smörj en form
Tunnskiva grönsaker. Vi använde rotfrukter för att alla skulle bli nöjda :), men vill man ha det mer kolhydratfattigt så välj “ovan jord”-grönsaker.
Lägg fisken på grönsaksbädden.
Klicka ut smör (eller hyvla smör med osthyvel)
Salta och peppra
Tillaga i ugn. Jag körde 20 minuter i varmluftsugn vid 185 grader. Det motsvarar ca 200 grader och ev ngn minut extra i “vanlig” ugn. Skrubban har ben i mitten så har du tunna filéer så går det snabbare. Viktigt att grönsakerna är tunt skivade eftersom tillagningstiden är så kort.
Servera som det är med lite smält smör. Jag hade även kokt brysselkål som ett mer kolhydratfattigt alternativ än rotfrukter.
Lämna ett svar