120: Anders Lönedal – Verktygen och övningarna för att få igång lymfsystemet, förbättra andningen, bli av med ödem, övervikt och åderbråck

De konkreta tipsen och övningarna för att få igång lymfsystemet, förbättra andningen, bli av med ödem, övervikt och åderbråck. Idag blir det återigen en spännande intervju med Anders Lönedal. Det blir den andra delen om lymfa, andning, ödem, övervikt, stress mm.

Det går bra att bara lyssna på denna del, detta avsnitt, men jag rekommenderar dig att även lyssna på förra avsnittet, avsnitt 119, eftersom den innehåller så många spännande förklaringar om varför din kropp beter sig som den gör.

Är du svullen eller överviktig så ska du särskilt lyssna, men även du som är intresserad av din hälsa, stress och ditt immunsystem får värdefulla tips.

Dessutom idag; hur är migrän kopplat till din andning?

Det blir alltså konkreta tips och övningar som förklarar vad man kan göra själv, vad kan man göra åt det här som vi pratade om sist?

Du får en knapp timme att lyssna på i bilen, på tåget, eller på promenaden!

Så här gör du:

Lyssna på din dator

 1. Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: http://4health.se/category/podcast)
 2. Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på.Klicka på prenumerera så får du varje avsnittDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din iPhone

 1. Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
 2. Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna påDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din android:

 1. Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
 2. Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app:http://4health.se/category/podcast/feed

Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.

Play
Det här inlägget postades i podcast. Bokmärk permalänken.

10 svar till 120: Anders Lönedal – Verktygen och övningarna för att få igång lymfsystemet, förbättra andningen, bli av med ödem, övervikt och åderbråck

 1. Magnus skriver:

  Hmm, jag undrar om nacken känner nån skillnad om man sitter å läser en bok på telefonen, eller i naturligt format på tåget ?

 2. Caroline skriver:

  Hej,

  Tack för ett superintressant avsnitt! Men det hade varit bra att få någon tillhörande bild till var på kroppen man ska massera. Tycker det är lite svårt att veta när han pratar om nyckelben, ljumbske, bäcken osv att vet exakt var han menar :)
  /Caroline

 3. Sofia skriver:

  Lika intressant som alltid! Jag har dock fastnat lite i det här med ”svansen mellan benen”-tänket när man kommer till hållningen. Följer, läser, Youtubar och lyssnar just nu på så mycket jag hinner av biomekanikern Katy Bowman, bl.a. boken ”Move your DNA” som jag verkligen rekommenderar.

  Hon har dock en helt annan syn på hur man bör komma tillrätta med svankproblemet och hävdar att ”svansen mellan benen” som verkar vara ett mantra inom de flesta av de områden jag är intresserad av, leder till bl.a. för korta bäckenbottenmuskler och att man istället ska justera svanken med att sänka sin bröstkorg. Har ni tagit del av något från henne och har ni i så fall någon åsikt om hennes trovärdighet.

  Jag har svalt nästan allt hon säger med hull och hår, hon ger intryck av att vara mycket duktig på det hon gör, men man ska ju så klart vara beredd att ändra sig. Hon är ju inte direkt inriktad på lymfan men verkar dock vara, mer än de flesta, väl medveten om att kroppen är en helhet. :)

  Här är några länkar om någon är intresserad:
  https://nutritiousmovement.com/rua-rib-thruster/ …och massvis av andra blogginlägg där (gångstil, hållning, rumpmuskulatur, psoasmuskulatur m.m.).

  https://youtu.be/dr2BrUFATs0
  Om bäckenbottenläge och (o)nyttan med knipövningar.

  https://www.amazon.com/Move-Your-DNA-Restore-Movement/dp/0989653943 Boken av Katy Bowman som fått mig att tänka om angående mycket.

  /Sofia

 4. Sofia skriver:

  Vad kul! Då ska jag genast göra en sökning! :)
  Tack för all info du bidrar med!

 5. Stefan Gottberg skriver:

  Hej igen!
  Mycket intressant avsnitt och intervju!
  Jag har nu under större antal år arbetat med och insett behovet av en bra fungerande och psoas.
  Det här gav nya insikter!

  Stort tack för att kunna få dela denna information.

  hälsningar
  Stefan Gottberg

 6. Laila skriver:

  Finns något på Youtube eller annan inspelning av dessa övningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>